Sesamstekt lax - Recept

Här kommer ett bra recept från Linas matkasse
Ingredienser:
LAXFILÉ
FRYST SPENAT
ÄGG
SESAMFRÖN
FRYST INGEFÄRA
VITLÖKSKLYFTOR
RÖDLÖK
RÖD CHILI
MYNTA
1/2 dl jasminris RIS

Sätt ugnen på 175 grader.

Tillaga 3 1/2 dl jasminris enligt anvisning på förpackningen.

Krydda ca 500 g laxfilé med 3/4 tsk salt och finrivet skal av 1 lime.

Vispa upp 1 ägg i en djup tallrik. Vänd laxen i ägget och strö 1 burk sesamfrön över bägge sidor av laxen. Bryn laxen i lite olivolja i stekpanna 2-3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och laga klart i ugnen, 5-8 min.

Klyfta 1 rödlök och fräs i lite olivolja i stekpannan någon minut. Rör ner 1 påse fryst spenat, (pressad), 2 msk fryst ingefära och 1 tsk salt. Fräs ytterligare 4-5 min, eller tills spenaten tinat.

Servera sesamstekt lax med nuoc cham, jasminris och spenatfräset.

Kommentarer