Krämig pasta från Catarina Königs matblogg

Idag blev det en krämig pasta till middag. För ett par år fick jag en krämig pasta från Restaurang Italia i Lund som var otroligt god. Det var en pasta med krämig spenatsås som jag ville försöka laga själv men har inte lyckats hitta recepten.

Idag hittade jag denna recept när jag bläddrade bland olika pastarecept och den blev faktiskt väldigt god. Receptet kommer ifrån Catarina Königs matblogg och är otroligt bra.

Ingredienser
4 kycklingfiléer, delade till 8 tunna filéer – typ minutfiléer
2 msk smör att steka i
150 g bladspenat, hel bladspenat (fryst, upptöad)
7-8 soltorkade tomater hela, (inlagda i olja)
1 vitlöksklyfta
3 dl grädde 40%
2 dl crème fraiche 34%
1-2 tsk kycklingfond
2 kvistar färsk basilika
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak

400 g färskpasta, tagliatelle – kokt enl anvisningarna på paketet

Topping
Färsk basilika
riven parmesan

Gör så här
Töa bladspenaten och stek i en stekpanna med lite smör, koka bort överflödigt vatten. Pressa och stek vitlöken i lite olja.

Dela kycklingfiléerna längst med, dela de på hälften. Bryn dem i en panna med lite smör. Lägg dem i en större kastrull och häll i grädde och den stekta spenaten och strimla över tomaterna. Tillsätt créme fraîche och fonden och låt den puttra.

Koka upp pasta enligt anvisningarna och blanda med såsen. Servera nu denna krämiga, underbart smakfulla sås med färsk basilika och parmesan.

Till denna rätt har jag serverat en pinot noir från Chile som funkade väldigt bra.

Kommentarer