Trerätters middag på Flädie mat och vingård

Ikväll blev det trerättersmiddag på Flädie mat och vingård.  Det var supertrevligt och de lyckades ännu en gång. Läs relaterade inlägg om Flädie mat och vingård
Restaurang
Flädie mat och vingård

Läs mer om Flädie Mat & Vingård på Tripadvisor.


Förrätt

Till förrätt var det en grymt god rimmad röding, picklade morötter, blomkålspuré, skaldjurssoppa.

tallrik med rimmad röding, picklade morötter, blomkålspuré
Rimmad röding, picklade morötter, blomkålspuré.

Tallrik med rimmad röding, picklade morötter, blomkålspuré, skaldjurssoppa.
rimmad röding, picklade morötter, blomkålspuré, skaldjurssoppa.


Huvudrätt

Till huvudrätt blev det en otroligt mör och god ryggbiff, riktigt god oxballotine, lökterrine, röstad potatis och rödvinssås. Ryggbiffen hade stått i ugnen över natten. Tydligen äger restaurangen en ugn som kontrollerar köttets innetemperatur och värmen regleras utifrån den.
Tallrik med ryggbiff, oxballotine, lökterrine, röstad potatis och rödvinssås.
Ryggbiff, oxballotine, lökterrine, röstad potatis och rödvinssås.

Efterrätt

Till efterrätt blev det kolabrownie, hallon, yoghurtglass, saltad choklad och hallon. Jag var lite skeptiskt mot den saltade chokladen och efterrätten men den blev en succé.

Tallrik med kolabrownie, hallon, yoghurtglass, saltad choklad och hallon.
Kolabrownie, hallon, yoghurtglass, saltad choklad och hallon.

Vinpaket

Vi tog vingårdens vinpaket. En Aniara barrique från 2013, Lepores Barrique från 2016 och Late Harvest 2016. Late Harvest var bäst och fungerade utmärkt till efterrätten. Aniaran var också bra men Leporesen var helt okej. Det var bra för att vara tillverkat i vårt klimat här i Sverige men saknade tyvärr komplexitet som krävdes till den fina kötträtten.


Kommentarer