Ikväll blev det trerättersmiddag på
Flädie mat och vingård. Det var supertrevligt och de lyckades ännu en gång. Läs relaterade inlägg om
Flädie mat och vingård
 |
Flädie mat och vingård |
Läs mer om
Flädie Mat & Vingård på Tripadvisor.
Förrätt
Till förrätt var det en grymt god rimmad röding, picklade morötter, blomkålspuré, skaldjurssoppa.
 |
Rimmad röding, picklade morötter, blomkålspuré. |
 |
rimmad röding, picklade morötter, blomkålspuré, skaldjurssoppa. |
Huvudrätt
Till huvudrätt blev det en otroligt mör och god ryggbiff, riktigt god oxballotine, lökterrine, röstad potatis och rödvinssås. Ryggbiffen hade stått i ugnen över natten. Tydligen äger restaurangen en ugn som kontrollerar köttets innetemperatur och värmen regleras utifrån den.
 |
Ryggbiff, oxballotine, lökterrine, röstad potatis och rödvinssås. |
Efterrätt
Till efterrätt blev det kolabrownie, hallon, yoghurtglass, saltad choklad och hallon. Jag var lite skeptiskt mot den saltade chokladen och efterrätten men den blev en succé.
|
Kolabrownie, hallon, yoghurtglass, saltad choklad och hallon. | |
Vinpaket
Vi tog vingårdens vinpaket. En
Aniara barrique från 2013,
Lepores Barrique från 2016 och
Late Harvest 2016. Late Harvest var bäst och fungerade utmärkt till efterrätten. Aniaran var också bra men Leporesen var helt okej. Det var bra för att vara tillverkat i vårt klimat här i Sverige men saknade tyvärr komplexitet som krävdes till den fina kötträtten.
Kommentarer