Dag 1 på Sicilien - Middag på Ristorante veneziano

Då var det dags att prova Ristorante veneziano som vi fick tips om på vinprovningne. Vid 19-tiden kommer vi in i en tom restaurang med en luftkonditionerad lokal och vita linneduk. Restaurangen är omringad av vingård och åkermark och det tog oss en stund vi hittade restaurangen. Restauranglokalen är stor och består av olika avdelningar där det finns bord i olika storlekar, konst på väggarna och stora fönster mot naturen.

Egentligen var det väldigt tidigt för middag enligt sicilianska mått mätt men vi kunde inte vänta längre då vi skulle checka in på bår BnB i tid.

Vi fick en brödkorg med diverse typer av bröd och en fantastiskt god olivolja. 



Det blev en Misto funghi e selezione di formaggi (svampmix och utvalda ostar) och en Carpaccio di manzo con caviale di tartufo e frutta (ox-Carpaccio med tryffel- och fruktkaviar) till förstarätt. Båda var otroligt goda och kombinationen av frukt och mat var otroligt god. 

svamp, tallrik, gaffel


Till andrarätt blev det en Tortellacci in crema di pistacchio (stora Tortellini i pistagekräm) och en Tortellacci alla norma (stora Tortellini i aubergine- och tomatsås). Båda rätterna var otroligt goda.

olika svampar, tallrik, gaffel

Carpaccio, tallrik, olivolja, bär


Detta är en restuarng som jag absolut vill åka tillbaka till. Maten var otroligt god och varje rätt kostade mellan 10-15€. 



Till maten blev det även restaurangens eget vin gjord på Nerello Mascalese som var gott det med. Jag hittade även restaurangen på Michelin Guide Italia.





Kommentarer