Här kommer ett recept från ICA Malborgs Celemnstorget i Lund (se länk).
2 msk. maizena
1 dl socker
4 äggvitor
1 dl socker
Sätt ugnen på 195 grader. Skala och kärna ur äpplena. Koka dem mjuka i äpplejuicen tillsammans med en kanelstång. Ta upp ur juicen och mixa till puré, späd med juice om det behövs.
Koka puré med en dl. socker och maizenan till en tjock smet. Vispa en maräng av vita och socker, alltså först vispa vitan till skum och sen i med socker och vispa ett tag till.
Låt smeten svalna och blanda sen med maräng. Vispa inte utan vänd med slev, man vill ju behålla luften i marängen. Smöra och sockra (inte smält smör) portionsskålar. Fyll upp med smet och dra med ett finger längs insidan av kanten så den blir helt ren från smet.
Det gör man för att den ska stiga rakt och inte fastna. Sätt in i ugnen i 8 minuter. De ska nu ha stigit, fått färg och blivit luftiga men ändå krämiga
Kommentarer