Pasta med bondbönor och ricotta

Pasta fave e ricotta

Nu var det dags för ytterligare ett recept från Sicilia La cucina di casa Planeta.  En härlig souvenir jag fick med mig från vingården Planeta som ligger på ön Sicilien (se andra recept från boken ).


Pasta med bondbönor och ricotta
Pasta med bondbönor och ricotta


La cucina di casa Planeta


Casarecce 

Casarecce, som betyder hemmagjord, är en sort pasta som kommer ursprungligen från Sicilien. Casarecce är korta band som som har format till ett S.

Pasta bondbönor ricotta
Pasta med bondbönor och ricotta

Ingredienser

400 g Caserecce (siciliansk pasta)
200 g färska bondbönor (eller frysta)
200 g Ricotta
1 st gul lök / vårlök
2 msk olivolja
1 kruka färsk mynta
svart peppar

Caserecce (siciliansk pasta) bondbönor Ricotta gul lök olivolja färsk mynta svart peppar
Ingredienser


Så gör man 

Skala bönorna med en liten kniv och ta bort det yttersta skalet runt varje böna. Stek bönorna tillsammans med hackad lök i en stekpanna tills löken får färg. Koka pasta enligt anvisningen i en stor kastrull.

Häll Ricotta i en skål och blanda med lite pastavatten. När pastan är klar, häll ut pastavattnet och häll pastan i stekpannan. Häll över Ricottan, färsk mynta och svart peppar och servera.




Kommentarer