Pasta fave e ricotta
Nu var det dags för ytterligare ett recept från Sicilia La cucina di casa Planeta. En härlig souvenir jag fick med mig från vingården Planeta som ligger på ön Sicilien (se andra recept från boken ).Pasta med bondbönor och ricotta |
La cucina di casa Planeta |
Casarecce
Casarecce, som betyder hemmagjord, är en sort pasta som kommer ursprungligen från Sicilien. Casarecce är korta band som som har format till ett S.
|
Ingredienser
400 g Caserecce (siciliansk pasta)200 g färska bondbönor (eller frysta)
200 g Ricotta
1 st gul lök / vårlök
2 msk olivolja
1 kruka färsk mynta
svart peppar
Ingredienser |
Så gör man
Skala bönorna med en liten kniv och ta bort det yttersta skalet runt varje böna. Stek bönorna tillsammans med hackad lök i en stekpanna tills löken får färg. Koka pasta enligt anvisningen i en stor kastrull.Häll Ricotta i en skål och blanda med lite pastavatten. När pastan är klar, häll ut pastavattnet och häll pastan i stekpannan. Häll över Ricottan, färsk mynta och svart peppar och servera.
Kommentarer