Zucchinibullar är en smakrik rätt som i Italien serveras som "andrarätt" men även kan serveras i mindre storlek som tilltog eller finger food. De är lätta att tillaga och är ett bra alternativ för klassiska köttbullar. Här kommer ett recept från receptsajten https://ricette.giallozafferano.it/Polpette-di-zucchine-alla-pizzaiola.html
Ingredienser
640 g Zucchini
40 g bröd
Ricotta 130 g
1 st medelstort ägg
20 g Riven ost (Grana Padano DOP)
60 g ströbröd
60 g vetemjöl
500 g passerade tomater
100 g Mozzarella
1 st vitlöksklyfta
3 blad basilika
olivolja, salt, svart peppar
Så gör du
Ta bort båda ändarna på Zucchinin. Riv ner zucchinin med hjälp av den grova sidan på ett rivjärn i en bunke. Kör brödet i en mixer och häll det i bunken. Blanda den väl med ricotta, riven ost, ägg, salt och peppar. Blanda väl med händerna och därefter häll i mjölet.
Te ca 30 g av blandningen och forma till en liten boll. Fortsätt så tills du har gjort små zucchinibullar av hela blandningen. Häll lite olivolja i en varm stekpanna. Steka bullarna tills de har fått färg.
Värm upp en annan stekpanna. Häll i lite olivolja och lägg en klyfta vitlök i pannan. Häll i passerade tomater och låt de stekas 15 minuter på låg värme. Ta bort vitlöksklyftan och häll i såsen i stekpannan med zucchinibullar. Häll i basilikabladen och låt såsen sjuda ett par minuter på låg värme under lock. Häll på riven mozzarella och lägg på locket. Servera zucchinibullar med såsen efter 10 minuter.
Kommentarer