Zucchinibullar, Polpette di zucchine alla pizzaiola - Recept

Zucchinibullar är en smakrik rätt som i Italien serveras som "andrarätt" men även kan serveras i mindre storlek som tilltog eller finger food. De är lätta att tillaga och är ett bra alternativ för klassiska köttbullar. Här kommer ett recept från receptsajten https://ricette.giallozafferano.it/Polpette-di-zucchine-alla-pizzaiola.html



Ingredienser

640 g Zucchini

40 g bröd

Ricotta  130 g

1 st medelstort ägg

20 g Riven ost (Grana Padano DOP)

60 g ströbröd

60 g vetemjöl

500 g passerade tomater

100 g Mozzarella

1 st vitlöksklyfta

3 blad basilika

olivolja, salt, svart peppar


640 g Zucchini  40 g bröd  Ricotta  130 g  1 st medelstort ägg  20 g Riven ost (Grana Padano DOP)  60 g ströbröd  60 g vetemjöl  500 g passerade tomater  100 g Mozzarella  1 st vitlöksklyfta  3 blad basilika  olivolja, salt, svart peppar

Så gör du

Ta bort båda ändarna på Zucchinin. Riv ner zucchinin med hjälp av den grova sidan på ett rivjärn i en bunke. Kör brödet i en mixer och häll det i bunken. Blanda den väl med ricotta, riven ost, ägg, salt och peppar. Blanda väl med händerna och därefter häll i mjölet. 

Te ca 30 g av blandningen och forma till en liten boll. Fortsätt så tills du har gjort små zucchinibullar av hela blandningen. Häll lite olivolja i en varm stekpanna. Steka bullarna tills de har fått färg. 

Värm upp en annan stekpanna. Häll i lite olivolja och lägg en klyfta vitlök i pannan. Häll i passerade tomater och låt de stekas 15 minuter på låg värme. Ta bort vitlöksklyftan och häll i såsen i stekpannan med zucchinibullar. Häll i basilikabladen och låt såsen sjuda ett par minuter på låg värme under lock. Häll på riven mozzarella och lägg på locket. Servera zucchinibullar med såsen efter 10 minuter. 

Zucchinibullar, sås




Kommentarer