Suos vide Lammstek

 Då var det dags att experimentera med Suos viden igen. Det blev en lammstek denna gång.



Ingredienser

400 g lammstek

1 st citron

1 st gul lök

4 st morötter

2 st sötpotatis

2 dl matlagningsvin 

1 tsk Rosmarin 

Salt, peppar, chili 



Jag hackade lök, skar citron med skal i små kuber lade i en vakuumpåse. Jag blandade allt och sedan lade lammsteken i påsen och vakuumförpacka. Körde detta i Sous viden på 54,5 grader och 14 timmar. 

Jag körde sedan sötpotatisen och morötterna i ugnen på på 200 grader och ca 30 minuter. Under tiden kokade marinaden med lite olja och rosmarin i en kastrull. Efter 10 minuter silade bort allt och kokade vätskan med lite rödvin i ca 10 minuter tills den blev riktigt tjock och härlig. Jag brynte köttet snabbt oc lät den vila. Skar sedan köttet i skivor och servera med morötter, bakpotatis och rödvinsåsen. 

Köttet blev riktigt mört (ännu bättre efter 30 minuter vid omgång två) och den fick en söt smak av löken och den starka lammsmaken hade försvunnit. 


Kommentarer