Pallotte Cace e Ove, är friterade vegetariska bollar, lika stora som köttbullar, gjord (oftast) av ströbröd, ost och ägg och serveras (oftast) i tomatsås. Denna rätt sägs ha blivit till, under andra världskriget då folk i Abruzzo inte hade tillgång till kött för att ersätta köttbullar. Här kommer ett recept från GialloZafferano.it. Se andra inlägg om Pallotte Cace e Ove.
Ingredienser
150 g Torrt bröd
2 st ägg
150 g pecorino
10 g Persilja
300 g passerade tomater
Basilika
olivolja
1 st vitlöksklyfta
frityrolja
salt, svart peppar
Så gör Du
Häll i lite olivolja i en stekpanna och lägg den på låg värme. Lägg i en vitlöksklyfta och när oljan är värm, häll i passerade tomater. Låt sjuda på låg värme under lock.
Skär brödet och osten i mindre bitar och lägg bitarna i en matbredare och kör tills den är finriven. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i en bunkte. Häll i två ägg och blanda väl. Gör små bollar av blandningen.
Värm upp frityroljan till 160-170 grader. Fritera bollarna i oljan tills de får en fin färg. Lägg sedan bollarna på en bit hushållspapper. Därefter häll i bollarna i såsen och låt sjuda 10-20 minuter. Toppa med några basilikablad och servera.
Kommentarer