Pici med tomat- och Ricotta-sås - Recept

Pici är en sorts pasta som i sin form är lik spaghetti men mycket tjockare. Denna pasta tillagas oftast färsk och kommer från Toscana. 


Här kommer ett Pici-recept från Giallo Zafferano som jag provade ett tag sedan. Pastan blev bra och såsen blev otroligt god. 


Ingredienser

Pasta deg

3 dl 00-mjöl

1,5 dl vatten

1 tsk olivolja


Tomatsås

400 g körsbärstomater 

2 st sardeller

ett näve Basilika 

20 g tomatpuré

1 st vitlöksklyfta

5 tsk olivolja


Ricotta-sås

2 dl Ricotta 

25 g olivolja

citronzest från en halv citron

salt och svart peppar


Garnering

Citronzest av en halv citron 

Basilika 

svart peppar


Stek sardellerna i lite olivolja. Skär tomaterna i kvarter och stek i oljan. lägg locket på och låt sjuda i ca fem minuter. 


Blanda citronzest, ricotta, olivolja, salt och peppar i en mixerbunke. Blanda väl med en stavmixer. 


Knåda ingredienserna till en smidig deg. Vik ut degen med hjälp av en kavel till en 0,5 cm skiva. Skär den i 1cm bereda remsor. Rulla varje remsa till en rund och avlång band. Häll dem sedan i kokande vatten och koka i ca 3 minuter. Blanda sedan men tomatsåsen och toppa med Ricotta-sås och garnering. 


 



Kommentarer