Krämig sellerisoppa - Recept från

Detta recept kommer från boken Min skånska kokbok (Anna Billing) som i sin tur kommer ifrån Andreas Dahlgren på restaurang Bastard i Malmö. Tyvärr finns inte Bastard längre (se tidigare inlägg om restaurang Bastard). 

soppa, tallrik, rom


Ingredienser 

4 stor rotselleri

1 st purjolök

1 st potatis

150 g smör

5 dl kyckling- eller grönsaksbuljong 

2 st lagerblad

5 dl mjölk


500 g färsk stenbitsrom

2 msk havssalt

kallt vatten


4 pocherade ägg

8 msk stenbitsrom / tångkaviar (vegetarisk)

gräslök


Så gör Du

Baka rotsellerin i ugnen på 170 grader i ca 1,5h. Låt den svalna och tärna potatisen. Skär purjolöken i skivor. Stek den mjuk med en klick smör. Lägg i potatistärningar och stek i några minuter. Tillsätt selleri, buljong och lagerblad. Koka upp och låt sjuda i ca 15 min. 


Dra kastrullen från värmen. Ta bort lagerbladen. Tillsätt mjölk och mixa soppan med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och servera med lite stenbitsrom ovanpå soppan. 


soppa, tallrik, rom

soppa, tallrik, rom

soppa, tallrik, rom


Kommentarer