Linslimpa med Ratatouille och Aioli - Recept


Polpettone di legumi con ratatouille e aioli 

Här kommer ytterligare ett recept från GialloZafferano.



Ingredienser

Grönsakslimpa

250 g kikärter och kokta linser

80 g potatis

1 st ägg

20 g majsmjöl

1 msk pumpakärnor

1 msk tomatpuré

1 kvist salvia

salt peppar olivolja


Tillbehör

2 st morötter

2 st zucchini

1 st aubergin

1 st tomat

1 st selleristjälk 

1 st vitlöksklyfta

1 tsk äppelvinäger 


Såsen

1 krm Vitlökspulver

1 st ägg

1 st Citron 



Så gör Du

Såsen

Häll i citronsaft, ägg i en mixerbunke. Häll i olja pö om pö och mixa tills såsen får en majonnäs-liknande konsistens.  

Sätt ugnen på 180 grader. Passera kokta linser, kikärtor, 80 g kokt potatis, ett ägg i en grönsakskvarn. Häll i pumpakärnor , majsmjöl, 2 msk olivolja och salt. Blanda väl och lägg blandningen på en bakplåtspapper. Forma den till en korv och tillaga i ugn ca 35 minuter. 

Skär grönsakerna i kuber och stek dem i lite olivolja på svag värme. 


Kommentarer