Polpettone di legumi con ratatouille e aioli
Här kommer ytterligare ett recept från GialloZafferano.
Ingredienser
Grönsakslimpa
250 g kikärter och kokta linser
80 g potatis
1 st ägg
20 g majsmjöl
1 msk pumpakärnor
1 msk tomatpuré
1 kvist salvia
salt peppar olivolja
Tillbehör
2 st morötter
2 st zucchini
1 st aubergin
1 st tomat
1 st selleristjälk
1 st vitlöksklyfta
1 tsk äppelvinäger
Såsen
1 krm Vitlökspulver
1 st ägg
1 st Citron
Så gör Du
Såsen
Häll i citronsaft, ägg i en mixerbunke. Häll i olja pö om pö och mixa tills såsen får en majonnäs-liknande konsistens.
Sätt ugnen på 180 grader. Passera kokta linser, kikärtor, 80 g kokt potatis, ett ägg i en grönsakskvarn. Häll i pumpakärnor , majsmjöl, 2 msk olivolja och salt. Blanda väl och lägg blandningen på en bakplåtspapper. Forma den till en korv och tillaga i ugn ca 35 minuter.
Skär grönsakerna i kuber och stek dem i lite olivolja på svag värme.
Kommentarer