Saltimbocca alla Romana - recept

Saltimbocca eller "hoppa in i munnen" är en av Roms alla specialiteter. Här kommer ett recept från Giallozafferano

 

kalvinnanlår, Prosciutto, Tandpetare, salvia, tallrik, salt

Ingredienser

400 g kalvinnanlår

4 st Salviablad

1 dl Vitt vin

50 g Vetemjöl Special

20 g Vatten 

40 g Prosciutto 

50 g smör

20 g svart peppar, jungfruolja 


Så gör Du

Skär kalvköttet i skivor och lägg dem på en skärbräda. Banka ut köttet med en köttklubba så att den blir tunnare. Lägg en bit prosciutto crudo och en bit salvia ovan på köttet och sätt dem ihop med en tandpetare. 

kalvinnanlår, Prosciutto, Tandpetare, salvia, tallrik, salt


Häll i 40 g smör och 20 g olja i en stekpanna och smält smöret på hög temperatur. Panera köttet i lite mjöl och stek i stek dem på båda sidor. 

kalvinnanlår, Prosciutto, Tandpetare, salvia, tallrik, salt


När köttet har fått färg häll i vitt vin i stekpanna och lägg på locket. Låt tillagas i en minut och ta ut köttet och lägg det på ett fat. 

Häll i lite vatten och lägg i 10 g smör i stekpannan. Rör om på värme så att du får en krämig konsistens. Häll på såsen över köttet och servera. 

kalvinnanlår, Prosciutto, Tandpetare, salvia, tallrik, salt

kalvinnanlår, Prosciutto, Tandpetare, salvia, tallrik, salt

kalvinnanlår, Prosciutto, Tandpetare, salvia, tallrik, salt


Kommentarer