Saltimbocca eller "hoppa in i munnen" är en av Roms alla specialiteter. Här kommer ett recept från Giallozafferano.
Ingredienser
400 g kalvinnanlår
4 st Salviablad
1 dl Vitt vin
50 g Vetemjöl Special
20 g Vatten
40 g Prosciutto
50 g smör
20 g svart peppar, jungfruolja
Så gör Du
Skär kalvköttet i skivor och lägg dem på en skärbräda. Banka ut köttet med en köttklubba så att den blir tunnare. Lägg en bit prosciutto crudo och en bit salvia ovan på köttet och sätt dem ihop med en tandpetare.
Häll i 40 g smör och 20 g olja i en stekpanna och smält smöret på hög temperatur. Panera köttet i lite mjöl och stek i stek dem på båda sidor.
När köttet har fått färg häll i vitt vin i stekpanna och lägg på locket. Låt tillagas i en minut och ta ut köttet och lägg det på ett fat.
Häll i lite vatten och lägg i 10 g smör i stekpannan. Rör om på värme så att du får en krämig konsistens. Häll på såsen över köttet och servera.
Kommentarer