Minestrone con pesto di pinoli e mandorle
Här kommer en favorit i repris. Jag minns inte exakt vad jag fick receptet ifrån men vill minnas att detta är ett äkta italienskt recept.
Ingredienser
40 g Basilika
35 g Parmigiano
25 g Pecorino
1 st vitlöksklyfta
150 g bönor
100 g kikärtor
20 st mandel
20 st pinjenötter
250 g potatis
100 g pumpa
3 st zucchini
1 st selleristjälk
1 st morot
1 st gul lök
1 st mangold
1 st grönsaksbuljong
salt, peppar,
Så gör Du
Lägg bönor, kikärtor, i blöt kvällen innan.
Pesto
Mixa basilika, parmigiano, pecorino romano, pinjenötter mandlar lite olivolja och salt.
Häll ut vattnet och häll bönblandningen i en kastrull. Häll i kallt vatten och en tsk olja. Koka dem i cirka en timme.
Skär potatis, pumpa, selleristjälk, morötter, mangold, lök och zucchini i små bitar. Häll dem i en stor gryta med lite vatten. Lägg i gröna ärtor och buljongtärning. Låt den sjuda på låg värme i ca 1 timme. Häll i bönblandningen efter en halvtimme. I slutet häll i lite pasta och låt dem koka 5-6 minuter. Servera med Pesto.
Kommentarer