Minestrone med pesto - recept

Minestrone con pesto di pinoli e mandorle

Här kommer en favorit i repris. Jag minns inte exakt vad jag fick receptet ifrån men vill minnas att detta är ett äkta italienskt recept. 

tallrik,Basilika,Parmigiano,Pecorino,vitlöksklyfta,bönor,kikärtor,mandel,pinjenötter,potatis,pumpa,zucchini,selleristjälk,morot,gullök,mangold,grönsaksbuljong,peppar

Ingredienser

40 g Basilika
35 g Parmigiano
25 g Pecorino
1 st vitlöksklyfta
150 g bönor
100 g kikärtor 
20 st mandel
20 st pinjenötter
250 g potatis
100 g pumpa
3 st zucchini
1 st selleristjälk
1 st morot
1 st gul lök
1 st mangold
1 st grönsaksbuljong
salt, peppar, 

Basilika, Parmigiano, Pecorino, vitlöksklyfta, bönor, kikärtor, mandel, pinjenötter, potatis, pumpa, zucchini, selleristjälk, morot, gullök, mangold, grönsaksbuljong, peppar

Så gör Du

Lägg bönor, kikärtor, i blöt kvällen innan. 

Pesto
Mixa basilika, parmigiano, pecorino romano, pinjenötter mandlar lite olivolja och salt. 

Häll ut vattnet och häll bönblandningen i en kastrull. Häll i kallt vatten och en tsk olja. Koka dem i cirka en timme. 

Skär potatis, pumpa, selleristjälk, morötter, mangold, lök och zucchini i små bitar. Häll dem i en stor gryta med lite vatten. Lägg i gröna ärtor och buljongtärning. Låt den sjuda på låg värme i ca 1 timme. Häll i bönblandningen efter en halvtimme. I slutet häll i lite pasta och låt dem koka 5-6 minuter. Servera med Pesto. 

Basilika, Parmigiano, Pecorino, vitlöksklyfta, bönor, kikärtor, mandel, pinjenötter, potatis, pumpa, zucchini, selleristjälk, morot, gullök, mangold, grönsaksbuljong, peppar

Basilika, Parmigiano, Pecorino, vitlöksklyfta, bönor, kikärtor, mandel, pinjenötter, potatis, pumpa, zucchini, selleristjälk, morot, gullök, mangold, grönsaksbuljong, peppar

Basilika, Parmigiano, Pecorino, vitlöksklyfta, bönor, kikärtor, mandel, pinjenötter, potatis, pumpa, zucchini, selleristjälk, morot, gullök, mangold, grönsaksbuljong, peppar


Kommentarer