Ribolita med svartkål - Recept

Ribolita di cavolo Nero



Ingredienser 

1 st svartkål

1/4 st savojkål

200 g skalade tomater

150 g vaktelbönor

1 st potatis

1 st gul lök

1 st morot 

1 st selleristjälk

1 kvist persilja 

1 dl vatten

200 g bröd

olivolja, salt och peppar


Så gör Du 

Lägg bönorna i blöt. 

Rensa kålen och skala löken. Hacka lök, persilja morot selleri. Häll i tre teskedar med olivolja och stek grönsakerna i en hög stekpanna. Sedan lägg i tomaterna.  Häll i de blötlagda bönorna och kålen. 

Skär potatisen i kuber och häll i dem. Häll i 1 dl liten vatten och stäng locket. Låt den sjuda tills potatisen har blivit mjuk (ca 15 min). Smaka av med salt och peppar. 

Lägg två brödskivor i en kastrull. häll i blandningen på brödet. och bygg på lager på lager med bröd och grönsaker. Lägg på locket och låt vila i 12 timmar. Lägg stekpannan på värme 5 minuter innan servering och servera med lite olivolja. 

Kommentarer