Ribolita di cavolo Nero
Ingredienser
1 st svartkål
1/4 st savojkål
200 g skalade tomater
150 g vaktelbönor
1 st potatis
1 st gul lök
1 st morot
1 st selleristjälk
1 kvist persilja
1 dl vatten
200 g bröd
olivolja, salt och peppar
Så gör Du
Lägg bönorna i blöt.
Rensa kålen och skala löken. Hacka lök, persilja morot selleri. Häll i tre teskedar med olivolja och stek grönsakerna i en hög stekpanna. Sedan lägg i tomaterna. Häll i de blötlagda bönorna och kålen.
Skär potatisen i kuber och häll i dem. Häll i 1 dl liten vatten och stäng locket. Låt den sjuda tills potatisen har blivit mjuk (ca 15 min). Smaka av med salt och peppar.
Lägg två brödskivor i en kastrull. häll i blandningen på brödet. och bygg på lager på lager med bröd och grönsaker. Lägg på locket och låt vila i 12 timmar. Lägg stekpannan på värme 5 minuter innan servering och servera med lite olivolja.
Kommentarer