Flan di zucca
Pumpaflan är en supergod förrätt som serveras i mindre portioner men fungerar även som Aperitif eller tilltog. Här möter den söta pumpan möter den krämiga garnering med Gorgonzola.
Pumpaflan |
Detta recept finns i många olika varianter, t ex med potatis och pancetta (lufttorkat sidfläsk i bacontunna skivor), med fyllning av Parmesan och Peccorino eller med getostkräm.
Ingredienser
Flan
300 g Matpumpa
3 tsk Parmesanost
1 st vitlöksklyfta
1,5 dl mjölk
3 st ägg
Gorgonzola-sås
0,5 dl grädde
0,2 dl mjölk
Salvia, smör
200 g Gorgonzola
Pumpaflan |
Så gör Du
Skär pumpan i mitten och ta ut kärnhuset. Skala pumpan och skär i kuber. I en varm stekpanna, häll i lite olja. Stek pumpabitar, salta och lägg på locket. Låt dem tillagas i 15 minuter.
Sätt ugnen på ugnen på 160 grader. När pumpan är mjuk, häll den i en mixerbunke och mixa med 1,5dl av mjölken, äggen och parmesanosten. Mixa till en slät smet. Smörja 8 st bakformar och häll i 125 ml av smeten i varje form. Lägg formarna i ett vattenbad och grädda i ugnen i 35 minuter.
Koka upp resten av mjölken (0,2 dl) och grädden. Stäng av värmen. Lägg i Gorgonzola:n bit för bit i mjölken och rör om så att den inte fastnar. Mixa sedan med en stavmixer.
Servera pumpa-flan med Gorgonzola-sås på toppen.
Kommentarer