Pumpaflan - Recept

Flan di zucca

Pumpaflan är en supergod förrätt som serveras i mindre portioner men fungerar även som Aperitif eller tilltog. Här möter den söta pumpan möter den krämiga garnering med Gorgonzola. 

Skål, tallrik, pumpaflan, gorgonzolasås
Pumpaflan

Detta recept finns i många olika varianter, t ex med potatis och pancetta (lufttorkat sidfläsk i bacontunna skivor), med fyllning av Parmesan och Peccorino eller med getostkräm. 


Ingredienser 

Flan

300 g Matpumpa 

3 tsk Parmesanost 

1 st vitlöksklyfta 

1,5 dl mjölk

3 st ägg



Gorgonzola-sås

0,5 dl grädde 

0,2 dl mjölk 

Salvia, smör 

200 g Gorgonzola 


Skål, tallrik, pumpaflan, gorgonzolasås
Pumpaflan

Så gör Du

Skär pumpan i mitten och ta ut kärnhuset. Skala pumpan och skär i kuber. I en varm stekpanna, häll i lite olja. Stek pumpabitar, salta och lägg på locket. Låt dem tillagas i 15 minuter. 


Sätt ugnen på ugnen på 160 grader. När pumpan är mjuk, häll den i en mixerbunke och mixa med 1,5dl av mjölken, äggen och parmesanosten. Mixa till en slät smet. Smörja 8 st bakformar och häll i 125 ml av smeten i varje form. Lägg formarna i ett vattenbad och grädda i ugnen i 35 minuter. 


Koka upp resten av mjölken (0,2 dl) och grädden. Stäng av värmen. Lägg i Gorgonzola:n bit för bit i mjölken och rör om så att den inte fastnar. Mixa sedan med en stavmixer. 


Servera pumpa-flan med Gorgonzola-sås på toppen.


Kommentarer