Lasagne med broccoli och Scamorza-ost Recept

Lasagne con Scamorza

Här kommer ytterligare ett recept från mattidningen GialloZafferano
Tallrik, Lasagne, Broccoli

Ingredienser 

1 kg Broccoli
300 g Rökt scamorza
100 g Riven ost
500 g färsk lasagna
vitvinsvinäger, olivolja,

Besciamelle-sås

1 L mjölk
70 g smör
70 g mjöl
muskotnöt, salt, peppar



Så gör du

Koka upp vatten med en tesked vinäger. Dela broccolin i mindre bitar och koka i vattnet i 3-4 minuter. Ta ut broccolin och steka i en stekpanna med lite olja. Smaka av med salt och peppar.

Häll i lite smör i en kastrull och stek mjölet i 2-3 minuter. Vispa ner mjölken i blandningen och koka under omrörning i 8-10 minuter tills blandningen har tjocknat. Smaka av med salt och peppar.


Sätt ugnen på 180 på grader. Häll lite besciamelle och lägg på ett lager med lasagneplatta, scamorza och därefter broccoli. Fortsätt så lager på lager 180 grader under 40 minuter.

Två tidningsblad med matbilder


Kommentarer