Trädgården - Restaurang i Lund

Lokalen

Då var det dags att prova Restaurang Trädgården. Jag hittade restaurangen av en slump på Google när jag letade efter nya restauranger i Lund. Restaurangen ligger på en gömd innergård vid Mårtenstorget i Lund. Även om det har funnits en hel del restauranger i denna lokal tidigare, glömmer man att hålla koll på vad som dyker upp här. Ägarna har nu fräschat upp den gamla lokalen med fina inredningsdetaljer som gjort miljön otroligt mysig och inbjudande.


Servicen

Personalen är väldigt trevlig och otroligt noggrann med både dukning och service. Man får dessutom information om maten och vinerna och kan ställa detaljerade frågor som besvaras på ett kunnigt och engagerat sätt. Vi fick även rekommendationer på två av rätterna från menyn som restaurangen är särskilt stolta över. Det gjorde valet oerhört enkelt för oss. En annan sak som jag uppskattar är att det finns passande vinförslag redan tillsammans med rätterna.


Maten

Serveringen började med tunnbrödschips och smör, som var helt fantastiska. 

En servering av tunnbrödschips presenterade på en träbricka tillsammans med en liten glasburk innehållande en sås eller röra. En smörkniv ligger bredvid glasburken.
Tunnbrödschips 


Till förrätt valde vi en Whiskey Tartar med confiterad äggula, dijonsenap, kapris, schalottenlök, friterat chips och riven pepparrot. Rätten var otroligt fint upplagd. Det första man ser är de gigantiska chipsen på toppen och den rivna pepparroten som lagt sig som ett snötäcke på tallriken. När man lyfter på chipsen upptäcker man äggulorna och tartaren. Det var nog den godaste tartar jag hittills har ätit. Skillnaden här var de många smakerna och de olika konsistenserna som kom fram i varje tugga. Det var dessutom väldigt fräscht tack vare kaprisen och schalottenlöken.

Tartar med friterat rispapper och gröna skott.
Tartar med friterat rispapper och gröna skott

En elegant serverad tartar på en beige tallrik, toppad med friterat rispapper och färska gröna skott. Rätten är garnerad med ett grönt pulver, troligen en ört- eller matchadekoration.

En elegant serverad tartar på en beige tallrik, toppad med friterat rispapper och färska gröna skott. Rätten är garnerad med ett grönt pulver, troligen en ört- eller matchadekoration.

Jag smakade även på en bit av deras räksmörgås, som hade en otroligt god rökig smak. Den bestod av "stekt surdegsbröd med citronemulsion, romansallad, handskalade räkor, citron- och dillkaviar, gravad äggula och picklad, sotad silverlök".

En räksmörgås serverad på en beige tallrik. Rätten består av en bas av stekt bröd, toppad med handskalade räkor, färsk romansallad, dill och andra garnityrer, inklusive picklad lök och gröna ärtor.
Räksmörgås med handskalade räkor och färska tillbehör.

Till huvudrätt blev det "kryddat ankbröst". Det serverades med "smörad cognac- och äppelcidersky, pommes Anna och rotselleripuré". Köttet var otroligt mört, och äppelciderskyn var helt fantastisk. Jag tyckte att pommes Anna var oerhört god. Smaken av rotselleripurén kom och gick på ett intressant sätt, vilket adderade en extra dimension till rätten.

kryddat ankbröst med "smörad cognac- och äppelcidersky, pommes Anna och rotselleripuré
Ankbröst med pommes Anna

kryddat ankbröst med "smörad cognac- och äppelcidersky, pommes Anna och rotselleripuré


Båda vinerna vi provade var också fantastiska. Till tartaren serverades en Georg Müller från 2020, och till ankbröstet en Scrimaglio Barbaresco DOCG från Piemonte.

vinflaska

vinflaska


Kommentarer