Lokalen
Då var det dags att prova Restaurang Trädgården. Jag hittade restaurangen av en slump på Google när jag letade efter nya restauranger i Lund. Restaurangen ligger på en gömd innergård vid Mårtenstorget i Lund. Även om det har funnits en hel del restauranger i denna lokal tidigare, glömmer man att hålla koll på vad som dyker upp här. Ägarna har nu fräschat upp den gamla lokalen med fina inredningsdetaljer som gjort miljön otroligt mysig och inbjudande.
Servicen
Personalen är väldigt trevlig och otroligt noggrann med både dukning och service. Man får dessutom information om maten och vinerna och kan ställa detaljerade frågor som besvaras på ett kunnigt och engagerat sätt. Vi fick även rekommendationer på två av rätterna från menyn som restaurangen är särskilt stolta över. Det gjorde valet oerhört enkelt för oss. En annan sak som jag uppskattar är att det finns passande vinförslag redan tillsammans med rätterna.
Maten
Serveringen började med tunnbrödschips och smör, som var helt fantastiska.
Tunnbrödschips |
Till förrätt valde vi en Whiskey Tartar med confiterad äggula, dijonsenap, kapris, schalottenlök, friterat chips och riven pepparrot. Rätten var otroligt fint upplagd. Det första man ser är de gigantiska chipsen på toppen och den rivna pepparroten som lagt sig som ett snötäcke på tallriken. När man lyfter på chipsen upptäcker man äggulorna och tartaren. Det var nog den godaste tartar jag hittills har ätit. Skillnaden här var de många smakerna och de olika konsistenserna som kom fram i varje tugga. Det var dessutom väldigt fräscht tack vare kaprisen och schalottenlöken.
Tartar med friterat rispapper och gröna skott |
Räksmörgås med handskalade räkor och färska tillbehör. |
Till huvudrätt blev det "kryddat ankbröst". Det serverades med "smörad cognac- och äppelcidersky, pommes Anna och rotselleripuré". Köttet var otroligt mört, och äppelciderskyn var helt fantastisk. Jag tyckte att pommes Anna var oerhört god. Smaken av rotselleripurén kom och gick på ett intressant sätt, vilket adderade en extra dimension till rätten.
Ankbröst med pommes Anna |
Båda vinerna vi provade var också fantastiska. Till tartaren serverades en Georg Müller från 2020, och till ankbröstet en Scrimaglio Barbaresco DOCG från Piemonte.
Kommentarer